Aktiviti Hujung Minggu…

Salam semua…

Kita bertemu lagi… weekend jer rajin untuk update blog ni.. so, kena gunakan masa dan tenaga yang ada untuk update.. Harap Mummy rajin lak lepas ni utk update sebab Mummy kan cuti 3 bulan since 17nov sampai lar 17feb2012… hehehe…

so… apa yang hendak dikongsi di sini adalah aktiviti hujung minggu kami… start dari jumaat petang, sampai la ke ahad petang..

jumaat petang… Daddy amik halfday sebab patutnya nak bawak Hadiff checkup.. tp ada kesilapan pentadbiaran di klinik Dr.Nomee so terpaksa tunda checkup Hadiff hari sabtu.. so, oleh sebab alang2 Daddy dah cuti.. so kami pun bersiar2 la di tempat dekat2 je iaitu IKEA.. hehehe.. dekat ke? ;P .. so, jalan2 je kat situ.. seperti biasa oleh sebab jalan2 so sure terbeli sikit itu ini.. normal la kot.. so, jalan punya jalan punya jalan sampai la ke mlm.. b4 balik kitaorg singgah The Curve jap sebab nak tgk Atuk Kenny Tay perform.. Kenny Tay ini otai lama, geng dengan Atuk Remy dan Atuk Martin.. diaorg famous lagu Suratan atau kebetulan dan sebagainya… time Atuk Kenny perform, Harris sempat dancing2 jap.. test bakat.. hehe… so after show kitaorg makan dan balik rumah..

ni gambar skit kat Ikea dan Harris dance ๐Ÿ˜‰

sambung.. hari Sabtu… awal pagi bawak Hadiff g checkup.. checkup sebab Hadiff dah sebulan… dalam pukul 10 dah selesai checkup so then pegi makan kat restoran papa n jada then kitaorg g tesco shopping barang dapur jap… then terus balik rumah, kemas2 apa patut then rehat2…. petang lak kitaorg g KLCC jap beli baju Harris n Hadiff then balik rumah… tu jer, gambar pun takde sangat sebab g kejap jer ๐Ÿ™‚

Hari Ahad… pun seperti biasa, bangun awal.. actually mmg tiap pagi Harris n Hadiff bangun awal pagi.. Daddy cakap nak train kitaorg bangun awal sebab senang utk kitaorg sekolah dan keje esok2.. hehe.. Hari Ahad ni ada plan dah actually.. iaitu g sekolah Harris.. next year Harris akan start sekolah.. Harris sangat excited.. Mummy pun sama, banyak sekolah mummy survey akhirnya Mummy decided untuk masukkan Harris ke Young Ambassador di Setiawangsa.. agak jauh dari ampang tp nanti Daddy n Mummy akan cari jalan penyelesaian mcm mana Harris akan ke sekolah tu nanti.. so, hari ini ada briefing kat sekolah Harris tu.. pukul 10.30 start.. kitaorg sampai lewat skit.. Ramai dah kekawan Harris kat situ.. Harris tak paham pun apa yang Teacher2 sampaikan, Mummy je dengar dengan tekunnya.. Harris dengan jap then terus main2.. hehee.. briefing sampai pukul 12.30… Hadiff sangat baik, dia pun tekun tido dengan Mummy time tu.. hehehe…

ni gambar Harris dan ready nak g school dan Harris dengar briefing seminit pertama ๐Ÿ˜‰

ok.. abis briefing kitaorg terus g Jusco Setiawangsa untuk makan jap.. selesai makan terus g umah Papa n Jada sebab dah lama tak jumpa.. then, lepak jap terus g makan petang kat SoulOut kat Somerset Jln Ampang…Sedap makan kat sini, lepak2 makan then balik rumah.. sampai rumah dalam pukul 6pm… ngam2 sampai utk membolehkan Daddy tengok bola FIFA Club World Cup… Daddy cakap Barcelona kalahkan Santos so Barcelona jadi juara lagi… ni gambar time lepak makan.. Hadiff seperti biasa tido jer… dan Harris lak seperti biasa ramah ngan semua.. time ni Harris duk main ultraman dengan Atuk mat saleh.. hehehe ๐Ÿ˜‰

so… itu aje xtvt kitaorg… letih gak sebab tu balik je Mummy, Harris n Hadiff tido.. Daddy je bertahan nak tengok bola lagi katanya ๐Ÿ™‚

ok semua..nanti kita berjumpa lagi k… take care semua… tata…

HN
~by Daddy~

Happy 1month to Hadiff Nufael :)

Assalamualaikum semua.. hai hai…

Seminggu sudah tak berjumpa.. skrg kita berjumpa lagi .. hehe.. post ini adalah untuk mengucapkan Happy 1 Month to my beloved younger brother iaitu Hadiff Nufael.. dah sebulan dah Hadiff… Harris sayang Hadiff sangat ๐Ÿ˜‰

so.. Hadiff dah 4.9kg… tinggi.. ermm..ermm.. tak ingat lak.. hehe.. so, smlm g checkup Hadiff kat ampang putri.. Dr.Nomee ialah doktor utk Hadiff.. doktor ni baik dan sempoi… nanti Harris pun nak jumpa doc ni kalau tak sihat…

so.. Harris share gambar sebulan Hadiff.. dah bulat cam Harris dulu kan? hehee… semoga Hadiff sihat selalu ๐Ÿ™‚

ok.. itu jer.. nanti Harris update lagi k.. daa..

HN
~ by Daddy ~