Happy DADDY’s Day!!

Hi kawan2!!

Kawan tau tak harini hari ape?hehee… Harini 20th June 2010 adalah Father’s Day… Semalam kat playgroup Alimkids (nnt Harris buat lagi 1 entry utk cite pasal Alimkids), anyway, teacher Fatin cakap smlm, kite celebrate Father’s Day ni utk say THANK YOU utk daddy kite… so Harris amik kesempatan ni utk say thank you to Daddy.. Harris sayang Daddy.. and Harris sorry kalo Harris ade nakal2.. ;p

Ni gambar semalam Harris buat special project specially utk Daddy.. Harap2 Daddy suke.. Harris scoop sendiri tau cashew nuts tu masuk dalam plastic.. Mummy tlg ikat ribbon je.. hehee… Mmmuuaahhh Daddy.. Harris loves u sooo much!

Happy Daddy’s Day

Love,

Harris

~by Mummy

Jalan-Jalan dengan Daddy ;)

hi… askm semua… selamat pagi… salam sejahtera…

skrg pukul 6.50pagi.. hari jumaat… tetiba Daddy rajin utk updatekan blog Harris ni… update pun skit jer tp ok lar kan, janji ada update.. ntah lar bler Mummy rajin nak update blog Harris ni.. uhuk..uhuk…

ok, Harris just nak bercerita pasal hari rabu yg lepas… mcm Harris dah citer, Harris akan tgk ToyStory 3 dengan Daddy kan… so,citer dia berubah skit.. mungkin ada yg tau dan mungkin ada yg belum tau.. kekekkee… cerita adalah seperti dibawah ๐Ÿ˜‰

12pm – Harris tido… Daddy ckp dah call Cik Nor tp Harris tido.. so mcm dah nk cancel utk jejln…
1.15pm – Cik Nor call… Harris dah bangun.. Harris actually mcm ada rasa yg Daddy nk bawak jejln sbb tu bangun awal kot.. huhuhu…
1.40pm – Daddy amik Harris… kelam kabut.. tukar baju dlm kete time drive (Daddy hebat ooo.. tp jgn tiru.. bahaya)…
2.00pm – sampai KLCC.. Harris terus excited nak g ToyRus.. tp cannot, Harris jerit2 tp Daddy berjaya senyapkan Harris.. huhu..
2.05pm – sampai TGV, amik tiket.. then beli PopCorn + Air utk Harris…
2.05pm – masuk tempat movie… then tetiba pelik nape bukan citer ToyStory.. keluar balik tanya abg kat depan tu.. tengok2, tiket tu utk esok.. muahahahhaa… silap daa…

sambung.. pukul 10mlm skrg ni.. Harris baru balik dari Pavillion (Harris dah tido actually time ni,tp dah pesan ke Daddy utk abiskan cerita).. hehe.. walaupun start tulis awal pagi, tp abis tulis mlm..

2.10pm – abg tgv tu bagi masuk cerita Sherk 3d lepas Harris melalak.. yes, berjaya taktik Harris.. hehehe….so, Harris pun sgt excited tgk citer ni.. best…. skali makan popcorn mmg best sangat2…
2.50pm – Harris dah mula rasa xbest.. hehee… biasa la kan, citer lama2 sure bosan.. kat tv citer just 30min jer.. hehe.. so, Harris panjat sana sini utk hilangkan bosan.. Daddy seperti biasa menjaga Harris lar.. suh diam la apa la..
3.00pm – kitaorg keluar dari pangung tersebut.. hehee… cukup la tgk movie tu kan.. lama2 pun ending sure happy nyer kot ๐Ÿ˜‰
3.10pm – Harris n Daddy g makan.. Daddy belikan spagetti utk Harris.. Harris makan 5 suap jer then nak main dah.. Daddy pun makan 5 suap ajer then kitaorg teruskan perjalanan…
3.30pm – Daddy bawak Harris g Aquaria.. best oooo… Harris suka sgt fish.. sepanjang perjalanan yg sgt jauh dari KLCC.. mmg Harris jerit fish ajer.. huhu… ni 2nd time Harris pg.. 1st time dulu ngan Uncle Fird, skrg ngan Daddy lak.. best sangat kat sini.. byk fish.. Harris sgt suke ๐Ÿ™‚
5.30pm – nak kena amik mummy, so kitaorg berunsur pulang… Harris pun dah letih… dan rindu nak jumpa Mummy.. so kitaorg terus gerak ke tempat kerja Mummy…
5.45pm – sampai tempat kerja Mummy, seperti biasa.. mesti kena tunggu Mummy..
6.15pm – Mummy balik keje.. yeaaayyyy… b4 balik Mummy bawak Harris naik atas tempat work Mummy.. hehee..
6.30pm – setel semua aktiviti.. kitaorg balik umah… sangat letih tp best… eh, jap… b4 balik tu kitaorg singgah umah Jada… pukul 7.30 sampai umah jada.. Jada n Papa jamu nasi arab.. sedap… then abis makan seperti biasa la, main time.. hehhee…
8.30pm – Harris dah letih sgt ni.. so ajak pulang.. sampai umah dalam pukul 8.45pm… Harris cuci2 badan dan main ball ngan Daddy dulu b4 tido..
10.00pm – Harris xingat betul ke time ni tp yang Harris tau Harris tido dah kot.. huhu…. abis dah citer…

so, itu lar citer seharian Harris… harap semua enjoy membaca… dada didi dudu ๐Ÿ˜‰

Harris
~by Daddy

Toy Story 3

assalamualaikum dan salam sejatera semua….

update skit utk hari ni… hari ni last day Daddy cuti sakit, so Daddy plan nak bawak Harris tgk movie… Toy Story 3… berdua je ngan Daddy.. xtau lar Harris akan tahan bape lama, tp Harris cuba selama yg boleh la.. Daddy ckp kalau ikut Harris selama mana nak tgk.. kejap ke, lama ke.. terpulang.. hehee…

so… itu ajer.. thanks yer Daddy.. harap2 org luar sana xberjangkit lar ngan sakit mata Daddy.. huhu…

ok, nanti Harris akan update pasal citer ni k.. kepada semua kekwn Mummy & Daddy.. selamat bekerja yer ๐Ÿ˜‰

Harris
~by Daddy

Pesta Belon @ Pavillion…

haloha… kita bertemu lagi.. rekod baru dimana ada update 2 hari berturut.. hehehe.. Daddy mimpi apa agaknya tetiba rajin utk update.. hehee.. bukan mimpi, actually Daddy kan seharian duk umah.. then ada lak gambar baru mengenai xtvt Harris, so Daddy update lar blog Harris ni..

ok, citer kali ni pun agak ringkas.. citer pasal pesta belon kat pavilion.. pesta ni xsemeriah belon2 udara kat Putrajaya tempoh hari.. ni just biasa2 ajer… memula Jada ada bgtau pasal leh naik belon ala2 payung terjun mggu lepas, tp xberkesempatan nak pegi so pegi lar Jumaat lepas… dlm 8.30 sampai situ, malangnya payung terjun tu dah tutup.. tp xpe pun tutup, Harris pun xcukup syarat utk naik belon tu actually.. huhu…

so, alang2 kat situ Harris pun mengguna la peluang yang ada utk main.. Harris ni main senang jer, lari sana sini jer.. xde pun nak apa2, just dapat lari dah cukup puas hati.. huhu.. mmg penat lar Daddy n Mummy kena layan Harris… bagus gak utk diaorg, Harris bg bersenam skit.. kalau idak lama2 leh lemau.. huhu… so, lari sana sini sampai lar kitaorg g dinner… then balik umah… eh lupa nak ckp pasal tmpt tu, tmpt tu mcm best gak lar bagi kekanak cam Harris sbb byk belon yg cantik mata memandang… then ada gak Clown tp Harris xlayan dia… then ada org jual itu ini gak, dan paling best ada patung besar otomen(ultraman)… hehe….

kitaorg lepak sampai pukul 9… then g makan.. dlm pukul 10 kitaorg balik.. otw balik tu seperti biasa, Harris akan tido dalam kete sbb keletihan… apa2 pun, even ringkas tp Harris suka.. thanks to Mummy & Daddy ๐Ÿ˜‰

seperti biasa, ada gambar utk dikongsi… gambar ni amik guna camera Daddy sbb tetiba Daddy nak bawak camera time tu… huhu.. enjoy k..

ni lak gambar Harris merajuk kejap sbb dah xleh nak main… huhu…

ok. abiss dah.. sampai bertemu lagi.. dada didi dudu…

Harris
~by Daddy

Mummy’s New Toy…

hi semua.. assalamualaikum.. selamat sejahtera…

seperti biasa, mmg dah agak lama Harris xbercerita kan… mcm dah agak berabuk Harris punya blog ni… sorry kepada auntie dan uncle yang baca blog ni… Harris ni rajin, just Daddy n Mummy yg malas sbb tu jarang nak update blog ni… huhu.. again, sorry k…

so, oleh sebab xnak berabuk lama sgt.. Harris nak bercerita mengenai toy baru Mummy… ceritanya bermula camner, tp mmg satu hari tu tetiba Mummy teringin nak ada Digital Camera… actually dah ada satu, hantaran Daddy ke Mummy time kawin dulu tp dah agak xok.. battery pun dah kong… so Mummy tetiba nak yg baru lah… pastu, terus g survey sana sini.. tgk mana terbaik… dari KLCC sampai lar ke Low Yat dan Pertama Kompleks….

last2 g tempat biasa Daddy.. Daddy suka kedai tu sbb Uncle jual tu pun ok.. harga leh nego sampai nak… hehe.. memula nak beli DSLR.. tp Daddy ckp dah ada kan, so beli lar Digital Camera yg ok, ringan skit nak bawak… so, akhirnya decide utk beli Panasonic GF1… mahal gak lar, tp xpe.. utk Mummy hobby baru Mummy kan.. Harap pasni mmg akan amik gambar apa2 even skali pun… sebab GF1 ni ringan, so akan bawak kememana sahaja….

tp, walaupun Mummy ada toy baru.. Harris tetap no 1 di hati Mummy.. hehehehe…. ok, ni ada skit gambar hasil daripada GF1 mummy… layan….

so, camner hasilnya? hehe.. hebat kan ๐Ÿ˜‰

ok.. sampai disini ajer.. Daddy actually sakit mata, cuti 3 hari.. seharian xtgk PC ni.. tetiba mlm ni tgk kejap terus upate blog.. thanks to Daddy:)

akhirkata, semoga jumpa lagi.. bye bye bye …

Harris
~by Daddy

Hong Kong & Kuching…

Hi.. Assalamualaikum.. Selamat Malam….

Dah lama Harris xupdate blog ni kan.. sorry semua… seperti Harris dah bgtau awal2, bulan may ni agak bz sbb byk plan kot…. Harris pun dah pernah citer yg Harris akan ke Hong Kong dan Kuching kan, so dlm post kali ni Harris just nak cerita serba sedikit pasal percutian Harris tu…

ok.. dimulakan dgn Hong Kong… Harris ke HK ni pada 6-9 May 2010 yg lepas… time pegi tu flight agak penuh, mungkin semua pun suka pg HK kot… so, sampai sana dalam tengahari dan terus ke Hotel di Kowloon City… Hotel cantik, persekitaran hotel ni pun sangat cantik.. mummy ckp hotel ni dikelilingi oleh shopping kompleks…. thanks ke Papa & Jada yang belanja kitaorg… hehee… ops, lupa lak bgtau.. Harris ke HK ni dgn daddy, mummy, papa, jada dan chu fiq… actually time kat HK ni Harris xsihat sgt, so kurang berjalan2 sgt lar.. tp Harris sempat ke Disneyland HK tgk Mickey.. nak jumpa xberkesempatan sbb chu fiq silap plan time.. rugi, rugi.. tp, xpe.. mungkin pasni ada rezeki lagi utk ke Disneyland HK tu…

so… byk gak tempat kitaorg jejln, tp seperti biasa xsempat nak abiskan semua tempat.. mungkin sbb Harris xbeberapa sihat, cuaca lak kejap panas kejap hujan.. tp camner pun, kitaorg tetap enjoy… dan alhamdulillah Harris xsakit teruk time kat sana… siang mcm ok, tp malam cam selsema.. hehee… ok, kesimpulannya pasal HK… best… tp mungkin kena pg lagi utk coverkan semua tempat… boleh ke daddy n mummy? hehee…

ok.. seterusnya… pg Kuching lak pasa 15-18 May 2010… percutian yang dah lama plan so semua aturcara utk satu family pg.. rumahsewa n kereta sewa diuruskan oleh Daddy, plan nak ke memana lak diplan oleh mummy…. ni plan mummy. 1st day g kenduri botak dan petang lak ke Pasar Satok dan mlm Dinner kat Barrok…. 2nd day lak kitaorg ke Sarikei… ni adalah border ke indonesia katanya, agak jauh dari bandar.. dalam 2jam perjalanan dari kuching… tp camner pun alhamdulillah kitaorg selamat sampai.. hehe… ops lupa lg, b4 tu kitaorg breakfast kat kedai Bimmers… agak sedap mee kolok ke apa ke… superb ;)… pas balik dari sarikei tu kitaorg siap2 lak utk ke umah Auntie Delma utk makan petang… sedap gak makan tu, kalah yang jual kat kedai… Harris suka sgt makan spageti tu.. hehe..

sambung 3rd day lak.. kitaorg ke Sarawak Cultural VIllage… best tempat ni tapi pg time dah panas terik so xronda semua umah…kitaorg just g umah iban, umah bidayuh dan umah penan.. nak teruskan agak panas gler so kitaorg decide nak blk lar.. tp b4 balik tu kitaorg layan persembahan traidisional yg best dulu… hehee… mlm lak kitaorg dinner kat Topspot yang famous kat kuching.. kedai makan seafood.. so makanan ok2 ajer lar dan bagi Daddy yg kurang makan seafood ni ckp kat KL lg best kot..hehee.. ok, teruskan dgn last day b4 balik pukul 3ptg.. kitaorg jejln waterfront dan masuk bazar2 kecik depan waterfront.. ada yg shopping gak la kat situ.. jejln sampai tengahari dan terus siap utk ke airport… dan terus balik ke KL pastu…

so.. itu aje citer HK dan Kuching… harap semua leh gambarkan dan enjoy.. lg2 melibatkan semua org kan, so mmg enjoy dpt kumpul sama2.. just ada lar beberapa citer yg kurang best tp xpe, tu semua telah diseleasikan oleh Daddy n Mummy…. so leh abaikan…

ok la.. tu ajer citer pasal ni.. Daddy dh mengantuk ni.. esok lak kena keje… so, kalau ada typo ke tlg tegur k, nanti Harris suh Daddy betulkan semua… hehee…akhir kata.. harap enjoy semua.. daaa….

ps: gambar2 semua leh tgk facebook Daddy n Mummy k ๐Ÿ™‚

Harris
~by Daddy

May…

Hi Semua… Assalamualaikum… Selamat Pagi… Salam Sejahtera….

Just nak update sikit pasal Harris… Harris actually xsabar nak tunggu bulan May.. lagi bape hari jer nak masuk May kan… hehe…. sebab-sebab nyer adalah Harris akan pegi bercuti bulan May nanti.. huhu…

so… lagi 16 hari Harris akan ke Luar Negara lagi… Insyallah Harris akan ke Hong Kong bersama Daddy, Mummy, Papa, Jada dan Chu Pik…. Mummy cakap percutian ni tak dirancang.. tetiba jer Papa ajak g.. dia ckp tiket air asia murah, terus2 dia suh beli… tp Daddy & Mummy dapat lagi murah sbb beli dari Uncle Botaq.. dan seperti biasa, Daddy uruskan tiket semua dan Mummy akan uruskan perancangan.. Harris lak just akan enjoy… xsabar nak g Disneyland… Hip Hip Hoorrreeeyyyy ๐Ÿ˜‰

dan… pastu…. lagi 25 hari lagi Harris akan ke Kuching Sarawak… hehee… Pg Hong Kong 4 hari, then pastu balik Kl then lagi 5 Hari pg Kuching ni lak.. pun sama, pg selama 4 hari.. untuk Kuching ni adalah percutian dirancang… tiket dah beli tahun lepas lagi.. plan utama adalah utk menghadiri Majlis Perkahwinan Uncle Botaq & Auntie Ana… satu family belah Daddy akan pegi ke Kuching ni.. skali ngan Uncle Gman+family, Uncle Apad+family dan juga Auntie Sayra, Auntie Byya & Auntie Delma+family… ramai kan, mmg meriah kenduri kahwin tu nanti kot… heheee…

so…. itu je Harris nak citer… excited nyer pasal sbb tu citer awal2 pagi ni… hehe… Harris akan citer lagi nanti lepas balik dari sana k….

ok, chow chin chow….

Harris
~by Daddy